Antoine Renard, preşedinte FAFCE: „Leagăn al demnităţii, familia este cea mai bună organizaţie pentru apărarea drepturilor omului pe care o cunosc”

AntoineRenard-conf

de Ştiri pentru viaţă

Antoine Renard (foto stânga), preşedintele Federaţiei Europene a Asociaţiilor Catolice de Familie (FAFCE), este un inginer de căi ferate care are patru copii. FAFCE reprezintă familii din 16 ţări europene şi promovează interesele familiei în UE pe baza principiilor solidarităţii, subsidiarităţii, binelui comun şi libertăţii de alegere.

Scurta alocuţiune a domnului Antoine Renard la Conferinţa Internaţională „Traficul de persoane: o ameninţare la adresa valorilor familiei”

Ne naştem din iubire şi suntem programaţi să iubim.

Iubirea este cuvântul-cheie al existenţei noastre. Iar iubirea este un dar, la fel ca şi viaţa. Exact opusul traficului de persoane.

De aceea, traficul de persoane este un atac direct asupra demnităţii vieţii fiecăruia.

Iar despre demnitate nu putem învăţa decât din familie, de la fraţii şi surorile noastre şi de la părinţi.

Demnitatea o moştenim în mod intrinsec astfel. Considerând viaţa ca pe un dar, din familie învăţăm că protejarea demnităţii umane este o prioritate chiar dincolo de libertăţile individuale.

Considerăm că este rolul asociaţiilor familiale să acţioneze pe lângă guvern, pentru a promova politici prietenoase pentru familie, dacă nu chiar favorizante pentru familie.

Este ceea ce aş numi „mainstreaming-ul familiei”, adică asigurarea că evoluţiile din viaţa publică vor păstra în centru familia ca pe rezervorul demnităţii umane.

Federaţia Europeană a Asociaţiilor Catolice de Familie (FAFCE) acţionează nu doar în Parlamentul European, ci şi în cadrul Consiliului Europei. Ne folosim de statutul privilegiat de a acţiona pe lângă Consiliul Europei pentru a ataca guvernul irlandez, de exemplu, pentru că nu reuşeşte să identifice copii care cad pradă traficului de persoane.

Se estimează că doar 5% din copiii traficaţi au fost identificaţi la intrarea în Irlanda, conform unui studiu al Agenţiei UE pentru Drepturile Fundamentale ale Omului. De aceea, ne-am folosit de statutul nostru pentru a înregistra o plângere colectivă împotriva Irlandei. Am primit prima rundă de documentare din partea lor. Dar adevărul este că legile irlandeze nu protejează copii de a fi traficaţi.

Azi 85% din victime sunt încă neidentificate în Irlanda.

Aş vrea să reiterez că familia este cea mai bună organizaţie pentru apărarea drepturilor civile pe care o cunosc: cea mai simplă, cea mai naturală şi prima astfel de organizaţie.

Citeşte şi discursul pe această temă prezentat de Leo van Doesburg, de la Mişcarea Politică Creştină din Europa, la conferinţa internaţională pe tema traficului de persoane care a avut loc pe 2 aprilie 2014 la Palatul Parlamentului din Bucureşti

Mai jos găsiţi extrase din lucrările conferinţei:

Interviu exclusiv cu Antoine Renard, preşedintele FAFCE: „Tăierea investiţiilor în politici familiale va avea costuri sociale mai mari în viitor”

Mesajul lui Antoine Renard, preşedinte FAFCE, pentru România: „Faceţi asociaţii familiale şi implicaţi-vă în crearea de politici favorabile familiei”

„Chestiunea căsătoriei şi cea a filiaţiei ţin de realitate, nu de părerea personală”. Interviu exclusiv cu Ludovine de la Rochère, preşedinte La Manif pour Tous

Ludovine de la Rochère: Secretele succesului La Manif pour Tous, o mişcare în apărarea familiei

“Marriage and Filiation Are Factual Realities, Not A Matter of Opinion”. Exclusive Interview with Ludovine de la Rochère, President of French La Manif pour Tous Movement

„Familia, încotro?” – discursul Georgetei Gavrilă, fost prefect al Capitalei, la conferinţa dedicată traficului de persoane şi valorilor familiei

“What to Do with Today’s Family?” – Speech Held by Georgeta Gavrila, Former Prefect of Bucharest, Romania’s Capital City, at the International Conference “Human Trafficking: a Threat to Family Values”

Anthony Steen: Victimele traficului de persoane provin exclusiv din familii disfuncţionale

Antoine Renard, preşedinte FAFCE: „Leagăn al demnităţii, familia este cea mai bună organizaţie pentru apărarea drepturilor omului pe care o cunosc”

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituţiei şi extinderea UE au dus la creşterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România

Raport European despre Exploatarea Sexuală şi Prostituţie şi Impactul Acestora Asupra Egalităţii de Gen

Print Friendly, PDF & Email

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns