Copiii al-Qaeda: noua generaţie de terorişti antrenată în Siria

al

Islamiştii radicali din Siria îşi intensifică eforturile de a îndoctrina şi de a recruta copii, unii dintre ei cu vârste de la zece ani, potrivit experţilor independenţi. Copiii sunt expuşi campaniei de răspândire a urii încă de pe băncile şcolii, iar ulterior sunt antrenaţi în adevărate tabere militare cum să mânuiască armele şi să ucidă cu sânge rece pe oricine aparţine unei alte secte sau orice membru al forţelor guvernamentale.

Grupurile de islamişti radicali obişnuiesc să posteze pe reţelele sociale imagini şi filmări în care sunt prezentaţi copii luptând în războiul civil sirian, care se prelungeşte de mai bine de trei ani, scrie publicaţia britanică „The Independent”.

Având scopul de a-i atrage pe cei tineri să se alăture de bunăvoie grupărilor extremiste, aceste materiale ilustrează rolul tot mai mare pe care îl joacă tinerii recruţi în evoluţia războiului sirian, a spus Aaron Zelin, expert în problematica grupărilor jihadiste, din cadrul Institutul Washington.

Extremiştii „înţeleg că tinerii sunt viitorul şi, prin urmare, trebuie să fie expuşi şi îndoctrinaţi” pentru a sluji cauzei lor, a explicat specialistul american. Aşa se explică apariţia taberelor de antrenament militar specializate în funcţie de vârsta recruţilor. Copii încep de la stadiul de „pui” şi avansează spre a deveni „lei”, unde sunt încadraţi adolescenţii şi tinerii adulţi.

O fotografie publicată pe internet de membrii unei grupări radicale a atras atenţia specialiştilor în mod special, ulterior dovedindu-se a fi realizată din mijlocul unei astfel de tabere pentru copii. Aceştia sunt fotografiaţi încolonaţi, îmbrăcaţi în haine de camuflaj, cu feţele acoperite, în timp ce trag focuri de armă înspre o ţintă. Cei mai înalţi dintre copii ajung abia până la nivelul pieptului instructorilor, iar cei mai mici par că se luptă să mânuiască arme care sunt prea mari şi prea grele pentru ei, notează „The Independent”.

Citeşte restul articolului pe adevarul.ro

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns