Despre noi

În 2007 România a intrat în Uniunea Europeană și de atunci mergem pe un drum european, uneori ​cu entuziasm, alteori cu frustrări, uneori cu grăbire, alteori tărăgănând. Alături de alte state, România merge pe calea Uniunii Europene. Unde mergem? Un proiect deschis, bazat pe câteva principii, dar despre care nimeni nu știe cu certitudine unde va duce. Statele Unite ale Europei vor unii, noua Uniune Sovietică trag alții alarma.

Credem că cel puțin destinul fiecăruia, dacă nu și al acestei construcții suprastatale, se află în mâinile noastre. Cu condiția ca aceste mâini să fie hotărâte să participe la binele public și să construiască acest bine conform firii lucrurilor. Firea lucrurilor nu este ceva inventat de noi, nici ceva recreat de noi, ci este un adânc ontologic pe care îl putem descoperi dacă suntem sinceri în a ne analiza interioritatea. Firea reprezintă identitatea, de neschimbat, care însă dă putința comunicării cu ceilalți, cu întregul spațiu înconjurător. Dacă Europa are o fire a ei, atunci Uniunea Europeană este datoare să descopere această fire și să o cultive în contextul contemporan. Altfel, se va dovedi o construcție neîntemeiată pe nimic solid și, prăbușindu-se, va răni pe cei aflați în ea – ceea ce nimeni nu își dorește.

Cei care contribuie la acest portal au în vedere o modestă contribuție la înțelegerea acestei firi, din dragoste pentru Europa și europeni, cu nădejdea că valorile reale promovate aici vor fi de folos în mergerea împreună pe un drum european lămurit – al binelui, frumosului, adevărului.

Ocrotitorul acestui proiect este Sfântul Apostol Pavel, cel care, cu o profundă onestitate lăuntrică, a ajuns din prigonitor al creștinilor un apostol al tuturor popoarelor, știind să vorbească și celor de un neam cu el, și celor străini, și celor puternici, și celor slabi, și celor care l-au iubit, și celor care l-au urât – pentru că i-a iubit, cu iubirea pe care Hristos i-a dăruit-o.

Print Friendly, PDF & Email