Discurs istoric al Patriarhului Chiril: „Contribuabilii să nu mai plătească pentru avort”

2P20150122-VAR_1866-1200

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut apel la parlamentarii ruşi să înceapă o campanie de combatere a avortului, începând cu anularea finanţării publice pentru această procedură şi sfârşind cu o interzicere totală a acesteia la nivel naţional.

„Dacă reuşim să reducem la jumătate numărul de avorturi, vom avea o creştere stabilă şi puternică a populaţiei”, a spus Patriarhul Chiril marţi în cadrul Camerei Inferioare a Dumei de Stat, în cadrul a ceea ce a fost primul discurs din istoria Rusiei ţinut de un patriarh în parlament. „Contribuabilii nu trebuie să mai plătească pentru aceasta”, a mai spus patriarhul rus.

Patriarhul a mai recunoscut că este nevoie de o soluţie complexă, care să includă ajutor financiar pentru familiile tinere, locuinţe sociale şi introducerea de norme etice stricte în domeniul medical, pentru a încuraja medicii să arate interes pentru viaţa „copiilor concepuţi”.

Înaltul prelat a mai condamnat procedeul de folosire a mamelor de împrumut, încurajând înlocuirea acesteia cu adopţia.

La sfârşitul anului trecut, o grupare mare de parlamentari, activişti sociali, experţi medicali şi membri ai gurpurilor religioase au înregistrat o rezoluţie care cere schimbarea legii cu scopul de a interzice avortul şi anticoncepţionalele cu efect abortiv. Aceştia au declarat că, deşi Rusia a aderat la Convenţia Internaţională a Drepturilor Copilului în 1990, se face prea puţin pentru „protejarea copilului înainte de naştere”.

Tot anul trecut, Elena Mizulina, Vicepreşedintele Dumei de Stat a decarat într-un discurs că avortul şi mamele de împrumut sunt practici care nu mai trebuie tolerate, deoarece ameninţă să decimeze populaţia Rusiei şi a lumii întregi. Dar nu toţi politicienii îi împărtăşesc vederile.

În Rusia au loc un milion de avorturi anual, din care numai 10% din motive medicale. Restul sunt la cerere.

Sursa: Pravoslavie.ru
Foto: Patriarchia.ru
Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns