Interviu cu Ignacio Arsuaga, Preşedinte, CitizenGo.org, Spania / Forumul Internaţional „Familii numeroase şi viitorul umanităţii”

Arsuaga

Sursă: Ştiri pentru viaţă

Care este cea mai importanta realizare a dumneavoastră?

Am lucrat pentru a influenţa opinia publică din Spania, organizând demonstraţii foarte mari, am strâns peste un milion de semnături, am închiriat trei autobuze care au mers prin ţară, distribuind informaţii despre avort. Tocmai am deschis în mijlocul Madridului, capitala noastră, un centru de informare despre viaţa umană și avort.

Toate acestea au avut impact asupra partidului popularilor, de centru-dreapta, care este acum la guvernare şi care a inclus în platforma sa electorală angajamentul de a abroga legea actuală a avortului şi de a aproba o lege care va proteja viaţa umană. Aceasta nu s-a întâmplat încă. Sunt la putere de doi ani şi au aprobat deja proiectul de lege. Acum punem presiune pe guvern ca să-şi respecte angajamentul. Vom fi una dintre puţinele ţări europene în care legea avortului a fost abrogată. Acesta este probabil cel mai important lucru pe care l-am realizat.

Care sunt gândurile şi aşteptările dumneavoastră legate de acest forum?

Noi avem CitizenGo, o platformă pentru petiţii. Am început anul trecut în şapte limbi, majoritatea din cele două Americi şi din Europa de Vest, dar acum adăugăm încă patru limbi, în special din Europa de Est: maghiara, croata, olandeză şi rusă. Ştim că sunt mulţi oameni care luptă pentru dreptul la viaţă în Europa de Est şi am vrut să le întindem o mână şi să-i ajutăm să-şi creeze propriile baze de date.

Fiecare organizaţie pro-viaţă cu care colaboram îşi creează propriile petiţii şi poate, folosind instrumentele noastre, să strângă multe semnături şi să atragă atenţia asupra problemelor de interes public şi a campaniilor lor. De asemenea, îi ajutăm să strângă date despre semnatarii noilor petiţii. Deci, îi ajutăm să creeze o listă şi să dezvolte o mişcare socială, ceea ce este esenţial, cred eu, dacă vrei să schimbi cultura şi legile.

Care este mesajul dumneavoastră pentru familiile din România?

În primul rând, să ţină cont de faptul că familia este prima noastră chemare, prima misiune. V-aş încuraja să le fiţi fideli soţilor sau soţiilor, să le dedicaţi cea mai mare şi cea mai bună parte a timpului vostru. Urmăriţi-vă copiii. Fiţi împreună. Să nu rămâneţi singuri, nu trăiţi izolaţi ca şi familie. Întâlniţi-vă cu alte familii, ca să deveniţi puternici atât ca familie individuală, cât şi în comunitate.

Şi vă rog să vă faceţi auzită vocea  în public, apărându-vă drepturile ca indivizi şi ca familie! Familiile au dreptul să fie protejate de stat şi de societate. Noi, ca familii, suntem viitorul societăţii. Familiile sunt viitorul României. De aceea trebuie să ne mobilizăm şi să ne asigurăm că vocea noastră este auzită de către opinia publică, de către societate şi de către politicieni.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns