Interviu cu Theresa Okafor, Director la Fundaţia African Cultural Heritage, Nigeria / Forumul Internaţional „Familii numeroase şi viitorul umanităţii”

Theresa_Okafor_web

Sursă: Ştiri pentru viaţă

Care este motivul personal care v-a determinat să activaţi în mişcarea pentru-viaţă?

M-am implicat în mişcarea pentru viaţă când mi-am dat seama că în ţara noastră, Nigeria, se infiltra foarte multă minciună. Nigeria este o ţară cu mulţi tineri şi ştiu că, atunci când populaţia este numeroasă, are loc şi o creştere economică importantă. În realitate, copiii reprezintă o contribuţie uriaşă la bunăstarea unei naţiuni.

Astfel, în timp ce urmăream creşterea economică a ţării, odată cu creşterea populaţiei, am observat şi anumite influenţe care încercau să controleze populaţia noastră, folosindu-se de o serie de minciuni precum mortalitatea maternă, pe care o atribuie faptului că femeile nu au drept asupra propriului corp. Nu am înţeles legătura. Pur şi simplu nu face sens. Fiindcă se ştie că mortalitatea maternă are legătura cu proasta informare când se acordă asistenţă la naştere, are legătură cu resursele din spital, cu infecţiile şi nu are nimic de a face cu dreptul asupra propriului corp.

Iar drepturile, atunci când nu sunt exercitate cu responsabilitate, pot avea efecte devastatoare asupra femeii. Am simţit că nu pot sta deoparte şi să fiu martoră la acest tratament barbar aplicat femeii.

De asemenea, mi-am dat seama că oamenii profită de vulnerabilitatea multor femei, vânzându-le africanelor contraceptive fără ca măcar să le spună despre devastatoarele efecte secundare.

În plus, se încearcă convingerea lor că singurul mod de rezolvare a problemelor dintre soţi este cel conflictual. Că ar fi sigura metodă de a fi egală cu el. Aceasta mi s-a părut că depăşea orice limită. Evident, este important să înţelegi importanţa egalităţii, dar egalitatea nu este uniformitate! Este nevoie de o abordare relaţională.

Aşa că iată de ce am decis să mă implic, pentru a vedea cum putem expune aceste minciuni şi cum să-i facem pe oameni să-şi dea seama de consecinţele acestor noi tendinţe şi ale noii „normalităţi” care se infiltra în ţara noastră.

Cu ce gânduri şi aşteptări aţi venit la acest forum?

Am venit la acest forum fiindcă îmi place să colaborez cu persoane care gândesc la fel şi văd că Rusia s-a rupt de trecutul ei, Rusia sprijină foarte mult familia. Cred că toţi cei care gândim la fel trebuie să ne unim şi să colaborăm mai mult, pentru a-i face pe oameni să-şi dea seama despre importanţa familiilor numeroase, despre importanţa abordării pentru-viaţă a acestor probleme şi de necesitatea de a ne opune culturii morţii.

Ce mesaj aveţi pentru familiile din România?

În primul rând, graviditatea nu este o boală. Copilul este agentul economic al viitorului. Toate guvernele au datoria de a proteja viaţa din forma sa cea mai incipientă, de la concepţie, şi până la moartea naturală. Iar familia este importantă pentru că este piatra de temelie a societăţii. De aceea, este important să protejăm familia naturală, pe care o definim ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Astfel, dacă familia naturală e protejată, sunt toate şansele ca şi ţara să se dezvolte. Fiindcă familia este şcoala virtuţilor şi singura care asigură propăşirea unei naţii, moralul unei ţări şi viitorul generaţiilor care vin.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns