Între ani, cu Dumnezeu cel viu

artificii

de Alexandra Nadane

Prezenţa lui Hristos este o realitate. Dumnezeul nostru este viu! (Arhim. Melchisedec Velnic, Cuvânt la cumpăna dintre anii 2013-2014)

De Revelionul acestui an am fost la o mănăstire. Este acelaşi loc în care am întâmpinat anul 2013. La miezul nopţii, fiind în biserică, nu am avut parte de artificii, ci de un cuvânt adresat de către stareţul mănăstirii.

Cuvintele folosite ca motto au fost primite cu bucurie de cei peste 200 de tineri care umpleau, fără a fi singurii de acolo, Biserica Mănăstirii Putna în noaptea de Revelion.

Cu puţin timp înainte să plec în vacanţă, cineva mă întreabă: „Bună, cu cine vii anul acesta la Putna?” I-am răspuns fără să mă gândesc: „Cu toată lumea!” S-a mirat persoana respectivă, m-am mirat şi eu, dar apoi mi-am dat seama că, pe de o parte, am fost împreună cu mulţi oameni dintre cei pe care îi cunosc. Pe de altă parte, aceste cuvinte redau exact trăirea pe care o ai când eşti acolo: bucurie şi comuniune între cei prezenţi, ba chiar mai mult de atât, pentru că fiecare venim şi cu cei dragi în inima noastră: cu familia, cu prietenii, colegii şi apropiaţii noştri.

Nu de puţine ori îi aducem în sufletul nostru şi pe cei care ar avea nevoie de această bucurie, dar care nu o au şi nu o trăiesc, deoarece fie nu o cunosc, fie sunt departe de ea. Multiplicaţi acest lucru de 200 de ori şi veţi vedea, de fapt, cât de mulţi oameni erau cu noi acolo. Poate că şi unii dintre cititorii acestor rânduri aţi fost, fără să ştiţi, dar într-o zi cu siguranţă veţi afla.

Mănăstirile au schimbat viaţa multor tineri. La Putna simţi că eşti Acasă.

Citeşte restul articolului pe GEN90

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns