La un ceai se pot discuta probleme grele?

logomars2

de Alexandra Nadane

În ultimele săptămâni, principala mea preocupare a fost legată de organizarea Marşului pentru viaţă 2014, cea mai importantă manifestare pro life din România. Nu despre asta scriu rândurile de mai jos, ci despre unul dintre momentele-cheie ale organizării şi despre ce am reţinut cu acea ocazie.

Tema marşului în acest an este „Adopția – o alegere nobilă”. La propunerea unei persoane din echipa de PR, s-a ales ca loc pentru conferinţa de presă o ceainărie. Nu am fost atentă la discuţiile pemergătoare alegerii şi nici nu i-am dat prea mare atenţie locului, căci îmi stătea mintea la alte probleme.

Până când… un zâmbet m-a făcut să problematizez alegerea. Era în timpul unei discuţii cu reprezentantul unei instituții de stat legată de problema adopţiei. A întrebat unde va avea loc conferința de presă. Când i-am răspuns, am primit un zâmbet pe care l-am tradus „domnişoară, pe ce lume trăieşti?” şi câteva cuvinte care sugerau că o ceainărie nu ar fi cel mai potrivit loc pentru a discuta o problemă atât de importantă.

„Of, colegii ăştia din PR, cu ideile lor trăznite. Mereu trebuie verificaţi, uite ce au făcut acum!” mi-a trecut instant prin gând. Da, iniţial m-am gândit că are dreptate, dat fiind faptul că adopția privește copiii adoptați, părinții adoptivi, instituțiile statului, societatea civilă, spațiul public, implicare politică. O treabă foarte serioasă! Nu am zis nimic şi mi-am propus să văd dacă se mai poate schimba locul conferinţei de presă, fără a jigni nici pe cei care au propus, nici pe cei care au acceptat găzduirea.

Citeşte restul articolului pe GEN90

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns