Liderii religioși europeni au adoptat o declarație referitoare la Meriam Ibrahim, condamnată la moarte în Sudan

sudan

În cadrul celei de a zecea reuniuni anuale a liderilor religioși ce a avut loc pe 10 iunie la sediul Comisiei Europene din Bruxelles a fost adoptată o declaraţie comună referitoare la Meriam Ibrahim, creștina din Sudan condamnată la moarte pentru apostazie.

Documentul a fost semnat de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, de preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz şi de toţi liderii religioşi participanţi la reunuiune.

Aducând ca argument faptul că libertatea de religie și credință este un drept universal, care trebuie să fie protejat în toată lumea, Barroso a declarat în cadrul conferinţei de presă care a urmat reuniunii:

„Facem un apel la autoritățile sudaneze responsabile și la instanțele responsabile să revoce acest verdict inuman și să o elibereze urgent pe Meriam Ibrahim. Salutăm faptul că între timp recursul a fost admis de către Curtea de Apel și îi cerem guvernului să abroge orice dispoziții legale care penalizează sau discriminează persoanele fizice pe criterii religioase”.

Potrivit acestuia, bisericile și comunitățile religioase au o contribuție importantă în asigurarea respectării și promovării demnității ființei umane.

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns