Liderii religioşi europeni se reunesc la Bruxelles

10 iunie

Marţi, 10 iunie 2014, are loc la sediul Comisiei Europene din Bruxelles cea de a zecea reuniune anuală la nivel înalt a liderilor religioși. Tema de acest an a întâlnirii este “Viitorul Uniunii Europene”.

Reuniunea este găzduită de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și coprezidată de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și de vicepreședintele Parlamentului European, Laszlo Surjan.

Evenimentul reunește reprezentanți ai comunităților creștină, evreiască, musulmană, hindusă, sikh și mormonă.

Între temele discuțiilor se află evoluțiile sociale actuale din Uniunea Europeană, poziția Europei în lume și rolul religiilor în acest context..

Participanții vor păstra un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului care a avut loc pe 24 mai la Muzeul Evreiesc din Bruxelles și vor adopta o declarație comună referitoare la Meriam Ibrahim, o creștină din Sudan, condamnată la moarte pentru apostazie.

Sursă: europa-nu.nl

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Liderii religioși europeni au adoptat o declarație referitoare la Meriam Ibrahim, condamnată la moarte în Sudan | Drum european - 12 iunie 2014

    […] cadrul celei de a zecea reuniuni anuale a liderilor religioși ce a avut loc pe 10 iunie la sediul Comisiei Europene din Bruxelles a fost adoptată o declaraţie […]

Lasă un răspuns