Meriam, mama creştin-ortodoxă condamnată la moarte în Sudan, a fost eliberată

eliberarea

Meriam Ibrahim, sudaneza în vârstă de 27 de ani care a fost condamnată la 100 de lovituri de bici şi moarte prin spânzurare pentru crima de a se fi convertit la creştinism şi a se fi căsătorit cu un creştin practicant, a fost eliberată în data de 23 iunie, după ce curtea a revocat sentința.

Citeşte şi: Meriam, mama creştin-ortodoxă condamnată la moarte în Sudan a născut în detenţie

A doua zi, ea fost din nou arestată în timp ce încerca să părăsească țara împreună cu familia, fiind ulterior eliberată după o detenţie de câteva ore.

BBC oferă mai multe detalii:

Femeia sudaneză eliberată  a fost reținută pentru câteva ore împreună cu familia sa  în aeroportul Khartoum. Marie Harf, purtătoarea de cuvânt a departamentului de stat american, le-a spus jurnaliștilor că “au fost reținuți temporar pentru niște întrebări în legătură cu documentele”.

Daily Mail relatează că 40 de agenți i-au reținut pe Meriam, pe soțul ei și pe cei doi copii: Maya (o lună) și Martin (21 de luni).

“Nu s-au dat lămuriri despre motivul reținerii lor. Dar ei nu pot fi duși în instanță deoarece nu este o faptă penală ci este o chestiune de securitate națională.”

Avocatul lui Meriam, Elshareef, a declarat pentru ziarul The Guardian:

“Este foarte dezamăgitor. Erau foarte nervoși. Ne-au spus să ieșim [avocaților] afară și au dus familia la centrul de detenție. Avocații nu au avut acces.”

A spus că ea nu avea restricții de călătorie deoarece curtea de apel a anulat acuzațiile pentru convingerile ei şi a adăugat că neînțelegerile politice asupra cazului au jucat un rol important în împiedicarea ei de a părăsi țara.

“Sunt foarte îngrijorat. Când oamenii nu respectă deciziile curții, ei pot face orice”, a spus Elshareef.

 

Sursă: LifeNews.com

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă

Traducere şi prelucrare: Alexandra Vieru

Print Friendly, PDF & Email

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns