Mesajul Secretarului General ONU de Ziua Internaţională a Familiei deschide calea către promovarea unei noi definiri a realităţii familiei

familie3

de Ştiri pentru viaţă

Deoarece anul acesta Ziua Internaţională a Familiei este la a 20-a aniversare, ONU a declarat întregul an 2014 drept Anul Internaţional al Familiei.

Cu această ocazie, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, a transmis un mesaj în sprijinul familiei, în care afirmă, printre altele: „Furnizând susţinere economică şi emoţională membrilor lor, familiile pot creşte cetăţeni productivi şi implicaţi, dedicaţi binelui comun. Familiile puternice şi funcţionale, în orice formă s-ar putea prezenta, pot ajuta la reducerea sărăciei, îmbunătăţirea bunăstării mamelor, promovarea egalităţii de gen şi susţinerea drepturilor omului”.

Un ochi avizat cu exprimările politic corecte ar putea sesiza un semnal de alarmă în precizarea „în orice formă s-ar putea prezenta”, referitoare la familii. De ce? Pentru că aceasta înseamnă că mesajul Secretarului General ONU nu vine în sprijinul reafirmării şi recunoaşterii realităţii familiei naturale, ci deschide calea pentru introducerea unei noi definiţii a acesteia.

În sprijinul acestei citiri vine şi ultima parte a frazei imediat următoare din mesajul lui Ban Ki-Moon: „Sprijinirea familiilor este crucială pentru realizarea deplină a potenţialului lor. Aceasta înseamnă transformarea nevoilor lor în politici care iau în considerare circumstanţele lor în abordarea conflictelor şi promovarea unui tratament egal pentru toate familiile, indiferent de structura acestora”.

Acest „tratament egal… indiferent de structura” familiei arată că ONU consideră de la sine înţeles să promoveze ideologia neo-marxistă de redefinire a familiei care s-a impus în multe ţări occidentale, unde a fost legiferată posibilitatea de a recunoaşte ca familii şi cuplurile de acelaşi sex care vor să adopte sau să aibă copii prin diverse tehnologii de reproducere moderne.

Celor care nu prea sunt „duşi la biserică” li s-ar putea părea firească această recunoaştere a familiei „în orice formă” ar apărea ea, deoarece este promovată în numele drepturilor omului şi al democraţiei.

Acestora le-aş reaminti că de milenii familia este o realitate binecunoscută şi funcţională ca atare, chiar şi în societăţile antice, pre-creştine, în care existau şi alte tipuri de relaţii intime în afara celor de tip heterosexual.

Referirea la realitatea obiectivă, înlocuită cu perspective multiple şi subiective

Din punct de vedere logic, a contesta o realitate socială de tipul familiei este un demers arbitrar şi absurd, echivalent, de exemplu, cu cel de a contesta definirea femeii ca persoană umană de sex feminin, spunând că aceasta poate fi şi de sex masculin dacă aşa vrea ea sau dacă aşa dictează un nou curent de opinie.

Aici este esenţa a ceea ce se numeşte „teoria genului”, ce desprinde limbajul de realitate, pe care îşi propune să o nege şi să o îngroape într-o subiectivitate şi relativitate atotcuprinzătoare. Familia a fost dintotdeauna formată din bărbat, femeie şi copiii lor. Este vorba de ceva concret şi palpabil, nu de un concept sau noţiune politică ce se poate schimba în funcţie de modă sau ideologie.

Noul limbaj şi zorii unui nou totalitarism

Din punct de vedere politic, a schimba definiţia unui cuvânt aşa cum apare ea în dicţionare nu ne este străină nouă, celor care au trecut prin experienţa comunismului. În comunism, domnii au devenit „tovarăşi”, academicienii au devenit „bandiţi”, gospodarii fruntaşi „exploatatori” şi aşa mai departe. Noul limbaj obliga la crearea unei noi realităţi, totalitare, care justifica purificarea societăţii de realităţile ce erau indezirabile pentru noua ordine socio-politică.

Din păcate, aceste realităţi de ordin social erau formate din oameni în carne şi oase, care au fost pur şi simplu exterminaţi fizic pentru că nu mai încăpeau în noile definiţii ideologice. Nu poate fi altfel nici în cazul unei redefiniri familiei. Aceasta va duce la subminarea unei realităţi şi înlocuirea ei cu un construct ideologic care va sfârşi prin a o distruge. Iar în acest caz pustiirea va fi mai puternică poate decât cea comunistă, care era aplicată la nivel macro-social, deoarece familia este nivelul ultim, micro, al oricărei societăţi.

Despre drepturile copilului

Şi, pentru că tot vorbim de drepturi, din punct de vedere al drepturilor copilului, niciun copil nu poate fi privat de dreptul de a avea mamă şi tată. Orice psiholog serios poate confirma importanţa şi necesitatea celor două roluri complementare din familie, masculinul şi femininul, pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Chiar şi copiii crescuţi în familii formate din persoane de acelaşi sex confirmă public acest lucru, după cum rezultă dintr-un articol uluitor publicat de LifeSiteNews.com.

Cum îi determinăm pe politicieni să conştientizeze pericolul ideologizării noţiunii de familie

La congresul internaţional pe tema traficului de persoane care a avut loc în aprilie, reprezentanţii asociaţiilor europene pentru familie i-au îndemnat pe români să-şi facă asociaţii care să-şi propună propună protejarea ideii de familie naturală în mod pro-activ: adică să meargă ei primii către autorităţi şi decidenţi politici cu propuneri legislative de protejare a familiei naturale, nu să aştepte apariţia unor iniţiative care să dinamiteze şi mai puternic celula de bază a societăţii.

Avertismentul vine după experienţa amară a multor ţări occidentale, unde s-au legiferat „căsătoriile” între persoane de acelaşi sex. Iar valul stă să se prăvălească şi peste România. E timpul să ieşim din amorţeală, să ne luptăm pentru ceea ce suntem sau ne dorim să fim cu adevărat, pentru viitorul copiilor şi al României – cu siguranţă mai sunt destui care cred în el!

Cei care cunosc problematica aceasta, deja s-au sesizat. Stiripentruviata.ro a lansat azi, de Ziua Familiei, un sondaj în rândul politicienilor români. Acesta sună astfel:

Domnia Voastră,

Astăzi, 15 mai, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internaţională a Familiei.

În contextul inițiativei domnului deputat Remus Cernea de redefinire a instituției familiei prin introducerea parteneriatului civil accesibil și persoanelor de același sex, a redefinirii ei în legislația unor țări din Uniunea Europeană, a prezenței poligamiei, poliandriei și poliamorismului în diferite comunități și state din lume, portalul Știri pentru viață desfășoară un Sondaj de opinie pentru a afla poziția exactă a candidaților pe această temă.

Sondajul este trimis tuturor partidelor și alianțelor care au candidați înscriși în cursa electorală și candidaților independenți. Răspunsurile vor fi publicate pe site-ul stiripentruviata.ro

Vă rugăm să răspundeți la întrebările de mai jos:

1. Sunteți de acord că familia naturală, întemeiată de bărbat și femeie, este singura formă pe care firea lucrurilor și experiența umanității o arată ca fiind eficientă în dezvoltarea și continuitatea pe termen lung a unei societăți și, ca atare, statul trebuie să o sprijine și să o apere? Dacă da, Vă rugăm să realizați o scurtă argumentație.

2. Dacă nu sunteți de acord, și considerați că statul este dator să extindă definirea familiei astfel încât să acopere diferitele tipuri de relații existente în societate, Vă rugăm să precizați cu care dintre extinderi sunteți de acord și cu care nu sunteți de acord și să realizați o motivație a opiniei Dumneavoastră:

a. între două persoane de același sex (relație homosexuală)

b. între mai mult de două persoane de același sex (relație de tip truplu)

c. între un bărbat și mai multe femei (relație poligamică)

d. între o femeie și mai mulți bărbați (relație poliandrică)

e. între un număr nedefinit de bărbați și femei (relație poliamorică) 

Vă vom ţine la curent pe site cu privire la răspunsurile politicienilor noştri, ca să ştim cine şi cum ne reprezintă în aceste chestiuni.

O altă iniţiativă este a prietenelor noastre de la Feminism proFamilie. Ele au lansat public un apel la recunoaşterea, reafirmarea şi consolidarea familiei naturale ca realitate unică şi de neschimbat, în care complementaritatea sexelor asigură o reală diversitate şi mediul propice pentru dezvoltarea personalităţii copiilor.

Iniţiativa ProFamilie, proEuropa le propune candidaţilor la alegerile europarlamentare să semneze un angajament că în viitoarea lor activitate politică vor sprijini şi susţine familia naturală ca realitate de neschimbat care stă la temelia unei societăţi viabile şi sănătoase.

În Franţa, politicienii care au semnat un angajament similar au fost aleşi în proporţie de 80% la alegerile locale, ceea ce dovedeşte interesul electoratului pentru un astfel de demers în contextul noii ideologii care mătură Europa şi se transformă în agendă publică, tinzând să intre în şcolile şi casele oamenilor sub pretextul democraţiei şi al egalităţii în drepturi.

Ce înseamnă drepturile omului?

Drepturile universale ale omului trebuie respectate indiferent de sex, rasă, religie, etnie sau alte criterii. Dar aceasta nu înseamnă să facem amendamente şi politici speciale pentru fiecare minoritate. Doar sunt drepturi universale!

Toţi suntem în egală măsură oameni, iar universalitatea unor principii de drept nu are nevoie de recomandări speciale prin care se creează „mai multă egalitate” pentru unii decât pentru alţii. Orice discriminare este nefericită. Inclusiv cea pozitivă.

E timpul ca românii să se trezească din greaua amorţeală şi să fie mai prezenţi în viaţa publică şi mai implicaţi în orientarea politicilor actuale spre realele lor interese. Să înveţe să aibă încredere că se poate dacă vrei. Chiar dacă nu ştii încă ce vrei să faci, poţi începe să te întrebi ce să faci şi răspunsul va veni.

Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi pune în traistă. Fiindcă omul a fost creat să conlucreze şi el într-un fel la facerea şi ordonarea lumii. Altfel, ce diferenţă ar mai fi între noi şi alte specii, din care ni se spune cu atâta insistenţă că ne tragem, încât am şi ajuns să o credem?

Să ieşim din cuşca pasivităţii în care se mulţumesc să ne închidă politrucii de modă nouă! Aceştia proferează că normalitatea nu există, fiind ceva relativ şi subiectiv, şi că familia ne constrânge libertatea personală. Nu trebuie să uităm niciodată că familia ne învaţă o lecţie mai preţioasă decât simpla libertate: aceea a alegerii libere de a trăi în comuniune iubitoare cu ceilalţi, singura care te poate forma ca membru responsabil al societăţii.

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă

Print Friendly, PDF & Email

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns