Mitropolitul Clujului în vizită la victimele accidentului aviatic

Andrei-Andreicut-15-275x300

Mitropolitul Clujului i-a vizitat marți, 28 ianuarie 2014, pe cei patru supravieţuitori ai accidentului aviatic ce sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, potrivit Radio Renaşterea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a stat de vorbă cu răniții, a făcut o scurtă rugăciune și i-a îmbărbătat, dorindu-le însănătoșire grabnică. La sfârșitul vizitei sale a stat de vorbă și cu managerul spitalului, Dr. Ec. Petru Susca dorind să stabilească o colaborare între biserică și spital. „I-am găsit bine, am fost la ei în salon şi am vorbit puţin cu ei. Este o mare traumă să treci prin aşa ceva, să fii într-un avion care se prăbuşeşte. Mă bucur că i-am găsit bine şi că sunt optimişti. E bine să îi vizitezi pe cei care se află în necaz”, a declarat presei, ÎPS Mitropolit Andrei, la plecarea din spital.

Cei patru pacienţi sunt periodic vizitaţi și de preotul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, părintele Ioan Cozma, care a făcut rugăciuni de însănătoşire încă de la internarea acestora: „Luni noaptea au fost aduși răniții la spital și marți dimineața am și făcut slujbă la biserică și rugăciuni pentru sănătatea lor. Marți după-masa i-am vizitat pe bolnavi și le-am spus că suntem alături de ei în acest moment greu prin care trec și ne rugăm ca Dumnezeu să-i pună pe picioare și să-i întoarcă din nou în sânul societății și acolo unde este locul lor. Azi de dimineață ÎPS Mitropolit Andrei a venit la clinică, l-am însoțit în salonul bolnavilor unde a stat de vorbă cu dânșii, i-a îmbărbătat, a făcut o rugăciune pentru sănătatea lor, s-a interesat de evoluția victimelor și le-a dorit din tot sufletul însănătoșire grabnică”.

În accidentul aviatic petrecut luni, 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici de la diferite spitale din țară – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Persoanele rănite în accidentul aviatic se află internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj.

Sursă: Agenţia de presă Basilica

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns