Patriarhul Daniel: „Naşterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu”

patriarhul-cu-copii

Foto: Instagram.com/Basilica.ro

Joi, 8 septembrie, se sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, aproximativ 2, 4 milioane de români şi-au sărbătorit ziua onomastică.

În cuvântul rostit la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidenţiat că sărbătoarea aceasta ne transmite următorul adevăr: naşterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu:

Uneori Dumnezeu îngăduie ca cineva să nu aibă imediat copii în baza naturii pentru a arăta că natura, dacă este roditoare, este roditoare nu de la sine prin înlănţuirea de legi oarbe ale naturii, ci este roditoare tot prin binecuvântarea lui Dumnezeu. Deci, natura umană când este sănătoasă şi roditoare este pentru că în rodirea însăşi se află lucrător harul lui Dumnezeu. Şi atunci când soţul şi soţia care doresc să aibă copii nu au copii înţeleg mai bine că naşterea de prunci este un dar de la Dumnezeu şi nu un simplu dar natural care vine de la sine în mod automat. Indiferent că e vârstă tânără sau înaintată naşterea de prunci este totdeauna un dar de la Dumnezeu. Numai când nu primim imediat acest dar ne dăm seama cât de mare este valoarea lui. Ca şi sănătatea, numai când nu mai avem sănătatea înţelegem mai bine cât de preţioasă este ea, a explicat Preafericirea Sa.

Sursa: Basilica.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns