Pregătiți-vă să mergeți pe vârfuri în preajma generației „fulgilor de zăpadă”

Businesswoman on telephone

Companiile trebuie să se pregătească pentru angajații tineri care vor fi ofensați de orice

 

Generația „fulgilor de zăpadă” (generation snowflake) reprezintă acea categorie de persoane care nu reușește să se maturizeze din cauza unei mentalități care preferă „zona sigură” (safety space) și care este ofensată aproape de orice. Aceste persoane rămân imature în gândire, în vocabular, în comportament.

Cea mai mare schimbare va fi că generația „fulgilor de zăpadă” nu va fi capabilă să comunice cu membrii din alte generații la locul de muncă. Ei vor căuta mereu acea „zona sigură” pentru că încă nu s-au maturizat. De ce totuși ei refuză să facă pasul final spre maturizare? Pentru că obișnuința lor în socializarea virtuală îi obișnuiește să comunice doar cu cei din generația lor. Este greu să te maturizezi dacă nu ai nicio idee despre cum este să discuți cu adulții.

Cel mai probabil, când aceștia vor ajunge la locul de muncă, vor avea dificultăți în a se face înțeleși.

Mark Bauerlein, autorul cărții „The Dumbest Generation: How the Digital Age Stupefies Young Americans and Jeopardises Our Future (Or, Don`t Trust Anyone Under 30)” spune pentru revista „Time”:  Niciodată până acum în istorie oamenii nu au ajuns la vârsta de 23 de ani să fie atât de dominați de prezența colegilor. Pentru a te dezvolta pe plan intelectual, trebuie să te raportezi la persoane mai în vârstă, la lucruri mai vechi: o persoană de 17 ani niciodată nu se va maturiza dacă stă permanent agățat de alte persoane de 17 ani.

 

Sursa: spectator.co.uk

 

Print Friendly, PDF & Email

No comments yet.

Lasă un răspuns