Saloane pentru copii abandonaţi, renovate din mila credincioşilor – Telegraf Online Constanţa

arca

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat ieri slujba de binecuvântare a două saloane din cadrul Secţiei Pediatrie – Copii abandonaţi, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Saloanele au fost renovate cu ajutorul credincioşilor parohiei Sf. Mina din Constanţa, care au donat din puţinul lor pentru a veni în sprijinul micuţilor din spital.

Acţiunea a făcut parte din „Caravana Sf. Mina” şi nu este singura activitate filantropică. Cu aproape o lună în urmă, preoţii parohiei şi credincioşii au oferit copiilor din spital peste 1.000 de scutece, produse de igienă, hăinuţe şi jucării. Atunci au constatat că micuţii abandonaţi au nevoie de mai mult ajutor şi au decis ca saloanele care le sunt cămin să fie renovate. „Copiii fără părinţi au nevoie de un sprijin dublu din partea noastră. Ei sunt viitorul nostru şi Biserica trebuie să se implice. Dar ne dorim să angrenăm şi cât mai mulţi credincioşi în această activitate”, a declarat arhidiaconul Claudiu Banu, de la parohia Sf. Mare Mucenic Mina.

Renovarea celor două saloane a costat 5.000 de lei, bani donaţi de credincioşi şi proveniţi din vânzarea lumânărilor, şi a constat în schimbarea geamurilor, tencuirea şi văruirea pereţilor, dar şi schimbarea pardoselii. La slujba oficiată de ÎPS Teodosie au luat parte şi reprezentanţii unităţii spitaliceşti. „Sperăm ca, pe viitor, aceste iniţiative extraordinare să se repete. Sunt foarte multe saloane ale spitalului care au nevoie de igienizare, dar ne bucurăm că au fost renovate măcar acestea două. În prezent avem cinci copii abandonaţi, dar sunt şi cazuri speciale, când vin părinţi, îşi internează copiii şi apoi uită de ei”, a precizat medicul-şef al Secţiei Pediatrie, dr. Cristina Maria Mihai. Dar preoţii implicaţi în acţiunile caritabile au declarat că nu se vor opri aici, iar de astăzi se va începe renovarea şi altor saloane ale Secţiei Pediatrie.

Sursă: Telegraf Online

Sursă: Liderul de opinie

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns