Scrisoare deschisă adresată Doamnelor Maria Băsescu şi Daciana Sârbu

imgde

Stimate Doamne,

Ne permitem să vă adresăm aceste rânduri pentru a vă semnala un abuz şi o nedreptate. Facem apel în primul rând la calitatea umană a domniilor voastre, la atributele de femeie şi mamă.

Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, diferite filiale, care am primit preaviz de concediere, deşi contractele noastre individuale de muncă sunt suspendate pentru concediul de creştere şi îngrijire a copilului sau în timpul concediului prenatal, preaviz emis de administratorul judiciar al SC Hidroelectrica SA. Toate demersurile iniţiate de sindicat către Preşedintele României, Primul Ministru şi Comitetul Creditorilor pentru a arăta modul în care este administrată SC Hidroelectrica SA au rămas fără răspuns.

Vă rugăm să constataţi că în România, cel puţin la SC Hidroelectrica SA, statul nu ocroteşte familia, aşa cum generos se formulează în Constituţie, ba dimpotrivă, se îndreaptă cu indiferenţă şi dispreţ împotriva mamelor şi a copiilor lor. Cum altfel să explicăm faptul că au fost disponibilizaţi şi colegi unici întreţinători de familie, ca şi unele dintre noi, în afara oricăror criterii de competenţă profesională?

Statul român este condus şi reprezentat de soţii dumneavoastră care, prin îngăduinţa lor faţă de deciziile administratorului judiciar al SC Hidroelectrica SA, se fac vinovaţi pentru complicitate în urma căreia, prin derogare de la lege şi dreptate, am fost lăsate fără mijloace de existenţă, noi şi copiii noştri, unii nenăscuţi încă. În numele cărei legi sau raţiuni poţi concedia o femeie însărcinată sau o mamă care îşi creşte pruncul?

Noi nu vrem să repetăm gesturile unor colegi care şi-au pus capăt zilelor şi au devenit subiect la rubrica de fapte diverse! Noi trebuie să naştem şi trebuie să ne creştem copiii! De ce acest stat îi condamnă la umilinţa sărăciei, de ce în România nu mai este loc pentru ei? De ce trebuie să ne căutăm dreptatea la CEDO, când simpla lege a bunului-simţ ar fi de ajuns?

În calitatea domniilor voastre de femei, de mame şi de oameni, vă rugăm să vă alăturaţi cauzei noastre, atât pe plan naţional, cât şi pe plan european, pentru a lua atitudine publică împotriva acestui abuz fără precedent.

Semnatare:

Mircea Iulia-Nicoleta

Grula Mihaela

Ovreiu Daniela-Elena

Bumbăcila Maria

Safta Elena

Cupcea Antonia

Cristea Elena

Pogan Livia

Busuioc Narcisa

Greabăn Ana

Sursă: Hidrosind

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

One Response to Scrisoare deschisă adresată Doamnelor Maria Băsescu şi Daciana Sârbu

  1. Pop 19 septembrie 2013 at 12:39 #

    Nu va mai ramane de facut decat sa mergeti la vot cand trebuie, iar la vot sa deschideti biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiine ochii pentru a vedea pe cine si cum votati. In rest….

Lasă un răspuns