Trei războaie, un singur scop: Reîntregirea Neamului(I) / de Lulea Marius Dorin

monument
„Spuneţi generaţiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie pentru reîntregirea neamului” – acesta este mesajul lăsat de înaintaşi, parcă în mod simbolic şi spre reamintire, în faţa Palatului Cotroceni. E un mesaj transmis dincolo de timp, e un mesaj ce vorbeşte de Idealul Naţiunii Române, de fundamentul Statului Român şi de care mulţi par a uita.
Milioane de români au luptat cu sufletul şi au murit pe frontul de luptă pentru ca Statul Român de astăzi să existe. Deşi timpul pare a şterge sacrificiul lor, monumentele lăsate moştenire prin toată ţara au menirea de a ne readuce aminte de Testamentul pe care înaintaşii noştri l-au lăsat şi pe care trebuie să îl urmăm. De acest lucru depinde chiar existenţa statului român, de el depinde Unitatea Poporului Român şi fără de care acest sistem administrativ nu şi-ar avea rostul.
Aici nu vorbim de bani, nu vorbim de costuri, nu vorbim de ce vor ceilalţi, vorbim de ceea ce avem noi de făcut, de misiunea pe care liderii Români o au, fie ei politici, fie formatori de opinie sau profesori.
Cu toţii avem responsabilităţi în acest sens şi bine ar fi să ne aducem aminte că cele trei conflict majore la care România a participat de la înfiinţarea ca stat au avut drept scop tocmai consolidarea şi Reîntregirea Neamului.
Mesajul de mai jos este o scurtă lecţie de istorie, un rezumat, ce se adresează celor care nu au reuşit să înţeleagă care este misiunea statului român, Axioma care a stat la baza formării lui şi care se numeşte Reîntregirea Neamului.
Războiul de Independenţă este primul conflict major la care România a participat după înfiinţarea ca stat.
Scopul intrării în conflict a ţării noastre era desprinderea totală de sub Imperiul Otoman şi căpătarea independenţei ţării.
Sub pretextul apărării creştinilor ortodoxi din Balcani, Imperiul Rus a pornit o ofensivă militară împotriva celui Otoman.
Spun pretextul deoarece vorbim în realitate de înlocuirea unei ocupaţii cu o altaCiteste mai mult: adev.ro/n6w2vi
Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns