Un preot a devenit părinte pentru 12 suflete abandonate. A ridicat o casă pentru cei ieşiti din sistemul de protecţie socială

 

Sursă: Ştirile ProTv

Mulţi tineri de 18 ani, care au ieşit din sistemul de protecţie socială, nu ştiu ce să facă mai departe în viaţă. Pentru unii, există însă îngeri păzitori, aici, printre oameni.

Un preot din Alba a devenit părinte pentru 12 suflete abandonate. Pe unii dintre copii îi creşte de când erau de-o şchioapă. Pe alţii i-a luat în grija lui când erau adolescenţi. Şi, ca să îi poată ajuta şi după vârsta majoratului a construit o casă unde tinerii pot locui până îşi fac un rost. Locuinţa are cinci camere şi două băi. Deocamdată însă nu e terminată. Pentru că ştie cât de important e confortul, preotul vrea să ţină cont de părerea fetelor, în ceea ce priveşte alegerea obiectelor de mobilier.

Părintele a reuşit să ridice casa de la zero, cu ajutorul oamenilor din sat.

Ioan Stanilă, preot: „Tot ceea ce vedeţi aici am realizat cu oamenii de bună credinţă care ne-au ajutat cu materiale şi oamenii din sat au sărit în ajutorul nostru.”

Gheorghe Baciu, localnic: „Ori de câte ori a fost nevoie am venit să ajutăm. Vrem să rămână copiii aici, mă gândesc de multe ori cu tristeţe ce vor face, după ce vor ieşi din casă.”

Preotul are în grijă 12 copii, pe care i-a crescut de mici. Pe Maria, a luat-o la patru ani jumătate. Acum, fata are 20 de ani şi le spune cu drag mama şi tata părintelui şi soţiei lui. Mai tine însă legătura şi cu cei care i-au dat viaţă.

Dana a ajuns în grija părintelui când avea cinci ani. A crescut sub ochii lui, iar acum este la o şcoală postliceală sanitară şi îndrăzneşte să îşi facă planuri de viitor: „Ei m-au îndrumat să merg pe drumul ăsta. Îmi place ceea ce fac. Aici e familia mea, aici mă simt ca într-o familie adevărată.”

Ca să se poată muta în noua casă împreună cu cei 12 copii, preotul mai are nevoie de 10.000 de lei – pentru centrala termică şi finisarea a 3 camere.

Print Friendly, PDF & Email

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns