Vă semnalăm: Cei mai puternici oameni ai planetei au pus mâna pe petrolul sirian / Luciana Pop

cei-mai-puternici-oameni-ai-planetei-au-pus-mana-pe-petrolul-sirian-103589-1

Ziua News: Americanii au pus mâna pe petrolul sirian din Înălțimile Golan • Rupert Murdoch, Jacob Rothschild și Dick Cheney și-au rezervat din timp zăcămintele din teritoriul ocupat de Israel.

Rezervele de petrol sirian de pe Înălțimile Golan, regiune din sud-vestul Siriei anexată Israelului, se află pe mâini bune. Adică la dispoziția unei companii americane, ai cărei co-proprietari sunt unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Genie Energy, care a primit din partea Israelului, la începutul acestui an, prima licență de explorare a petrolului pe Platoul Golan, îi are în conducere pe Lordul Jacob Rothschild și magnatul media Rupert Murdoch. Pe postul de consultant strategic se află fostul vicepreședinte american Dick Cheney, artizanul războaielor din Irak și Afganistan. Potrivit legilor internaționale, exploatarea bogățiilor din subsolul unei zone ocupate, de către partea ocupantă, este însă strict interzisă.

În schimb, mass-media din Statele Unite a trecut aproape neobservată această informație. Televiziuni precum Fox News și publicații ca „Wall Street Journal” (aparținând magnatului media Rupert Murdoch) care duc o campanie intensivă de susținere a unui atac american împotriva Siriei, nu au suflat nicio vorbă despre decizia Israelului. Nici nu aveau cum să o facă, având în vedere că Murdoch este co-proprietar al companiei Genie Energy. Iar interesul lui direct în căderea regimului Bashar al-Assad este acum foarte clar. Numele lui Rupert Murdoch a fost legat de scandalul interceptărilor telefonice ilegale, izbucnit în Marea Britanie. Tabloidul „News of the World” a fost acuzat că a interceptat ilegal, în anii 2000, telefoanele unor personalităţi, dar şi ale rudelor soldaţilor ucişi în Irak şi Afganistan. Citește mai mult în Ziua News…

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns