Vladimir Putin, discursul anual: Rusia nu impune nimic nimănui, dar va face sa avanseze proiectul euro-asiatic. Apărăm valorile tradiţionale, nu toleranţa sterilă

putin

Rusia invită Ucraina în procesul de integrare pe care l-a iniţiat în spaţiul fostei URSS, dar „nu impune nimic nimănui”, a declarat joi preşedintele Vladimir Putin, în discursul anual susţinut la Kremlin, scrie AFP.

„Noi nu impunem nimic nimănui, dar dacă prietenii noştri o doresc, suntem pregătiţi să continuăm lucrul în comun” pentru participarea Ucrainei la Uniunea Vamală care reuneşte pentru moment Rusia, Belarus şi Kazahstan, a afirmat Putin.

Acesta a adăugat că Ucraina şi-a afirmat dorinţă, în această vară, chiar înainte de a renunţa ulterior la un acord de asociere care era în pregătire cu Uniunea Europeană, „de a asista la toate întâlnirile troicii (Rusia-Belarus-Kazahstan) în calitate de observator”.

Acesta a susţinut că Armenia şi Kirghistanul sunt pe punctul de a se integra în uniunea vamală.

„Proiectul nostru de integrare este fondat pe principiul egalităţii şi pe interese economice reale”, a adăugat acesta.

Liderii ruşi nu au încetat în ultimele luni se încerce să convingă Ucraina să nu se semneze acordul de asociere cu UE, afirmând că nu este în interesul acestei ţări şi că ar antrena pierderi de miliarde de dolari.

Vladimir Putin susţine că proiectul unei Uniuni economice euro-asiatice, la care ar urma să se alăture Rusiei ţări din fosta URSS, nu este îndreptat împotriva nimănui.

„Contăm că vom definitiva până la 1 mai 2014 punerea la punct a unui tratat care va fi trimis parlamentelor rus, belarus şi kazah. Vom face să avanseze proiectul euro-asiatic, fără al opune altor proiecte de integrare, şi bineînţeles (…) nici celui al Europei”, a menţionat el.

Rusia apăra valorile tradiţionale, nu toleranta sterilă

În discursul susţinut la Kremlin, Putin a afirmat că Rusia apăra „valorile tradiţionale”, în special concepţia tradiţională despre familie, şi se opune „toleranţei sterile” practicate în numeroase ţări.

Rusia refuza „aşa zisa toleranţă, sterilă, care nu face diferenţe între sexe”, a spus el.

„Din ce în ce mai mulţi oameni în lume susţin poziţia noastră, care este apărarea valorilor tradiţionale care constituie de milenii baza morală şi spirituală a civilizaţiei fiecărui popor”, a continuat preşedintele rus.

Vladimir Putin a denunţat faptul că „astăzi, în numeroase ţări, se procedează la o reevaluare a normelor morale (…) se cere societăţii, oricât de straniu ar putea să pară asta, să pună în acelaşi plan binele şi răul”.

Rusia are în acest domeniu „un punct de vedere conservator, dar conservatorismul are ca scop împiedicarea unei mişcări înapoi, în haos şi tenebre”, a concluzionat Putin, citând din filosoful ortodox Imolai Berdeaev, care a fost expulzat din Rusia după revoluţia din 1917.

Rusia a fost dur criticată în occident după promulgarea, în iunie, de către Vladimir Putin, a unei legi care pedepseşte „propaganda” homosexuală în fata minorilor.

Sursă: HotNews.ro

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns