World Vision a revenit asupra deciziei de a angaja oameni „căsătoriţi” cu persoane de acelaşi sex

WorldVision-240x146

de  Patrick B. Craine, 26 martie 2014, LifeSiteNews.com

Filiala americană a organizaţiei evanghelice de caritate World Vision a revenit asupra controversatei decizii anunţate cu câteva zile în urmă, când a declarat că va începe să angajeze oameni „căsătoriţi” cu persoane de acelaşi sex.

Chiar şi liderii din biserica evanghelică au reacţionat la această decizie, acuzând organizaţia că îşi renegă angajamentul faţă de autoritatea morală a Bibliei.

Consiliul director al World Vision a emis miercuri o scrisoare în care arată că îşi recunosc greşeala şi că „aleg să se întoarcă la vechiul cod de conduită, care le cere angajaţilor necăsătoriţi abstinenţă sexuală, iar celor căsătoriţi le cere fidelitate şi aderarea la legământul înţeles în sens biblic, de unire între un bărbat şi o femeie.

„Suntem îndureraţi de  suferinţa şi confuzia pe care le-am creat multor prieteni, care au văzut în decizia noastră anterioară semnul unei rupturi de autoritatea biblică. Deşi World Vision aderă ferm la conceptul biblic de căsătorie, continuăm să afirmăm că toţi oamenii, indiferent de orientarea lor sexuală, sunt creaţi de Dumnezeu şi se cuvine să fie iubiţi şi trataţi cu demnitate şi respect”, se spune în scrisoare.

Organizaţia a vrut să introducă schimbarea respectivă în politica sa de personal deoarece unele dintre cultele creştine partenere începuseră deja să le ofere ceremonii religioase de căsătorie persoanelor de acelaşi sex. Scopul ar fi fost „unitatea” dincolo de ceea ce liderii organizaţiei au văzut drept o problemă care nu ar fi fost de fond.

World Vision a mai fost criticată de organizaţiile pro-vita şi pro-familie pentru că a promovat planificarea familială. În cadrul proiectului Pragati, în India, voluntarii World Vision i-au învăţat pe localnici să folosească contraceptivele şi prezervativele, ceea ce a dus la o creştere a utilizării acestora de la 12% la 27%.

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns